Робочі візи - що це?

В какую страну: 
Виза в Португалию

Робочі візи - що це?

Робоча віза видається для всіх громадян, які бажають працювати в іншій країні. Робочі візи користуються найбільшим попитом, враховуючи, що все більше людей виїжджають на заробітки до країн Шенгену. Останні десятиліття почався активний міграційний бум в країни Африки, де ділових людей приваблюють нафту і золото. Крім іншого, це те «чисте поле», це та незатребувана ніша, де різним фахівцям в будь-якій сфері діяльності є де "розгулятися". Африканські країни, на жаль, поки не мають достатньо своїх кадрів і кращі фахівці з Росії допомагають відновити економіку країн Африки. Крім того, росіянину легше пристосуватися до вологості або посушливості клімату, а також соціальному влаштую і менталітету місцевих аборигенів.

Процедура оформлення робочих віз.

Оформляють собі робочі візи і туристи, не знайшовши у себе на батьківщині гідно оплачувану роботу, актуальність цього міграційного потоку підтвердив прокотився по Росії недавній економічна криза. Між тим, навіть за непрофесійну роботу в інших країнах оплата незрівнянно вище, від 3-х до 5-ти разів більше, ніж у Росії. Безсумнівно, це велика проблема для сім'ї, так як людина повинна виїхати і перебувати довгий час поза своєї батьківщини. Єдина втіха, мабуть, що він зможе забезпечувати себе, так і допомагати близьким родичам, які залишилися в Росії.

До речі, міграція у зв'язку з пошуками роботи ще довгі роки буде злободенною і передбачуваною. Як заявив прем'єр-міністр , виступаючи на пленарному засіданні в рамках інвестиційного форуму  від 27.09.2013 р що «... Всіх нас чекають не найпростіші часи, і саме зараз нам потрібно скористатися нашим дуже серйозною перевагою. Воно полягає в тому, що у нас дуже низький у порівнянні з європейськими країнами рівень безробіття, тому потрібно піти від політики збереження зайнятості населення за всяку ціну ... Комусь - це може бути досить значна частина населення - доведеться міняти не тільки місце роботи, але й професію, і місце проживання "- заявив глава уряду.

Яке запрошення для робочої візи потрібно?

Для робочої візи насамперед потрібне запрошення від роботодавця в обраній Вами країні. Оформлення запрошення для робочих віз має практично однакову процедуру для більшості країн Північної та Південної Америки, Європи, Африки, Азії. У кожній державі, звичайно, є свій відсоток безробіття, і, за великим рахунком, вони приймають і хочуть приймати тільки своїх співгромадян. Тому прописана чітка процедура з виставлення вакансії на публічний розгляд, яка виглядає приблизно таким чином: якась фірма готова Вас працевлаштувати і всі фінансові питання, графіки роботи вирішені. Це найкращий і правильний варіант.

Далі, фірма проробляє необхідні процедури по чинному законодавству своєї країни, тобто офіційно виставляє цю вакансію на біржу праці в своїй країні на строк від 14 до 30 днів. При цьому фірма, що бажає роздобути висококласного фахівця, навмисно створює умови не підходять для місцевих шукачів по цій вакансії, наприклад, знання російської (латиною, китайського, ...) мови або спеціальні знання в певній галузі. Природно, що в слаборозвинених країнах, кількість кандидатів на подібну вакансію вельми скромні, якщо не нікчемні. (Але такий підхід виправданий, оскільки іноземний фахівець з великим досвідом роботи вивчить місцевих учнів). Таким чином, фірма показує, що єдиним підходящим претендентом є Ви, що інших претендентів не знайшлося на цю вакансію і клопочеться про видачу дозволу на роботу для іноземного громадянина, в даному випадку, для Вас. Це і буде підставою для отримання запрошення, або буде достатнім мати дозвіл на роботу в обраній Вами країні. Всі процедури по оформленню документів виконують співробітники фірми. Вам залишається лише чекати запрошення, на підставі якого вам ОБОВ'ЯЗКОВО відкриють робочу візу, (якщо, звичайно, Ви не перебуваєте в чорному списку тих людей, яким заборонений в'їзд в дану країну).

Процедура отримання робочих віз

Процедура отримання робочої візи достатньо проста. Відмінності в необхідному списку документів і деяких вимог щодо заповнення цих документів в консульствах різних країн. Тому навести тут певний список не представляється можливим. Маючи запрошення від фірми або від Міністерства Праці та Управління тієї країни, в яку Ви їдете працювати, не треба придумувати складні схеми в'їзду в країну. Просто Ви уважно готуєте список документів, який зажадало консульство обраної Вами країни. Документи повинні бути заповнені правильно і чітко. Тому важливо ставитися до цього дуже серйозно.

Вдалої роботи! Візові Експерти -  Готові допомогти в будь-якому питанні!